sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Tokina 12-24, Canon 1D Mark IV

Työelämään siirtymisen johdosta en ole kerennyt kirjoitella kovin ahkerasti, mutta pitää nyt yrittää aktivoitua tämänkin osalta. Kalustoa on tullut haalittua lisää ja jonkin verran olen kuvaillutkin, mutta vähemmälle on jäänyt nyt pimeimpinä aikoina. Melkein kaikki ostokset on ollut jollain tavalla rikkinäisiä, joten terapeuttista (hermoja raastavaa) korjaustyötä on saanut tehdä.

Vuorossa on jälleen Tokina 12-24mm f4 I-versio, linssi on ulkoisesti priimakunnossa, mutta aukonsäätö ei toimi tässäkään, joten ajattelin flexikaapelin vaihtamisella selvitä tästä, mutta jostain syystä ensimmäiset kuvat onnistuivat ja sen jälkeen uudet errorit. Täytyy kokeilla vielä vaihtaa himmennin ja puhdistaa kaikki osat ja liitokset, jos se sillä korjautuisi. Mutta jos ei, niin saanpahan näillä osilla yhden kokonaan ehjän linssin, sillä tässä oli mukana myös vastavalosuoja ja aiemmasta linssistä oli etuosasta haljennut pala pois.


Kolmantena vuorossa on kuningasrunko Canon 1D Mark IV, joka toimii muuten täydellisesti, mutta näyttöön ei tule kuvaa. Taustavalo syttyy, mutta muuten näyttö on mykkä. Ensimmäiset kuvat piti katsella hdmi:n välityksellä telkkarista. Näyttö on purettu ja sen liittimessä näkyy kosteusvahingon merkkejä, ulkopuolelta jo huomasin, että näytön reunat eivät näytä olevan täysin tiiviitä. Joten tällä hetkellä elän siinä uskossa, että näyttöpaneelin vaihdolla kamera tulee kuntoon. Uusi alkuperäinen näyttö CH9-1145-0000 (n.137€) on tilattu Englannista, sillä tarvikenäyttöjä ei juuri ole löytynyt ja kameran halvan hinnan vuoksi alkuperäinen kannattaa laittaa. Muutenkin tarvikenäyttöjen resoluutio ei välttämättä ole yhtä hyvä.



Canon 1D Mark IV 

Sitten heräteostoksena tuli ostettua Samsungin peilitön järjestelmäkamera NX3000 (149€ anttilan alesta), mukana tuli vielä Lightroom 5-lisenssi, jolle ei tosin itsellä CreativeCloudin vuoksi ole käyttöä. Ihan mukavan oloinen pikkukamera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti