sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Canon 1D mark IV ja onnistunut korjaus

Uusi alkuperäinen Canonin näyttö saapui ja se vaihtui vartissa vanhan tilalle. Osan tilasin Englannista (cameraspareparts.co.uk), suosittelen ko. kauppaa, jos on tarvetta kameran osille. Vanha näyttö lähti hyvin irti, kun lämmitin sitä ensin hiustenkuivaajalla sen verran, että teippi irtosi. Näytön vaihto oli tosiaan helppo homma, sillä kaikki kaapelit olivat liittimillä varustettuja. Täytyy myöntää, että vähän jännitti ekaa kertaa käynnistää vaihdon jälkeen, mutta onneksi kaikki toimi kuitenkin.


Canon 1D mark IV takapaneeli

Ensimmäisten kuvien perusteella vaikuttaa hyvältä päivitykseltä 1D mark kolmoseen verrattuna. ISOja voi nostaa huoletta, tarkennus on parempi ja videokuvaus on mukava lisä. Saa nähdä mitä tällä saa aikaan tulevana kautena, kuvat ei jää ainakaan rungon takia ottamatta. 

Korjasin myös aiemmin syksyllä Canonin muovirimpulan 50mm F1.8, siitä oli tarkennusrenkaasta haljennut sisältä palanen pois ja sitä oli yritetty korjata liimalla, mutta vaihdoin siihen kokonaan uuden alkuperäisen osan (n. 14€). Objektiivi alkoi taas toimia kasauksen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti